Note 9 Featured Image
Recensione

Një javë me Galaxy Note 9

Galaxy Note 9 i Ri dhe Super i Fuqishëm: Për Ata Që i Duan Të Gjitha

Me performancë më të lartë ditore, një Laps S të ri dhe kamera inteligjente, asgjë nuk mund të kapë ritmin e jetës ashtu si Galaxy Note9

KJO REVIEW E NOTE 9 NË SHQIPËRI U MUNDËSUA NGA ICEBERG COMMUNICATIONS DHE SAMSUNG SHQIPERI .

Seria e Galaxy Note njihet  për inovacionet e saj në teknologji dhe Galaxy Note 9 respekton traditën duke sjellë një telefon inteligjent premium që ofron performancën më të mirë të mundshme; një Laps S të ri; dhe kamerën më inteligjente Samsung  deri më sot.

Filozofia e smartphone-ve te Samsung ecen sipas një rruge të qartë : Jepi klientëve atë cfarë ata duan dhe apliko proceset dhe komponentët inxhinierike më të mira që ke duke mos e marrë parasysh koston. Nuk ka filozofi më të mirë se kjo për sa i përket linjës Galaxy Note. Që nga lancimi fillestar i kësaj serie në 2011, smartphone-t Galaxy Note kanë tejkaluar gjithmonë pritshmëritë. Pas disa gjeneratave ku Samsung nuk ishte në ditët e tyre më të mira ata rikthehen përsëri më të fuqishëm se kurrë me Galaxy Note 9.

Duke qenë se është relativisht e parashikueshme metoda iterative e përditësimit të ciklit të smartphonëve nga linja Galaxy S në atë Galaxy Note. Është e lehtë të biesh pre e mendimeve që Galaxy Note 9 është një tjetër smartphone i mërzitshëm nga Samsung. Por nëse i sheh me kujdes gjeneratat e kaluara të smartphone-ve të Samsung mund ta dallosh që kjo nuk është edhe aq e vërtetë. Duke kaluar tek specifikimet e Note 9 si smartphone-n më të fuqishëm që Samsung ka prodhuar ndonjëherë – është shtuar një ekran më i madh dhe më i mirë. Rrjedhimisht i ndjekur nga një bateri gjigande dhe një memorie ekstremisht të madhe dhe me vecoritë e S Pen që e diferenconjë nga cfaredo lloj smartphone tjetër.

Note 9 Paneli

Rreth kësaj Review

KAM GATI NJË JAVË QË PO PËRDOR SMARTPHONE E RI 1000$ TË SAMSUNG , GALAXY NOTE9  – DHE ËSHTË ME TË VËRTETE I VETMI SMARTPHONE I CILI JUSTIFIKON CMIMIN E TIJ.

E kemi testuar dhe përdorur modelin Europian të Galaxy Note9 për rreth 5 ditë duke lëvizur në qytete të ndryshme të Shqipërisë dhe me të vërtetë besojmë që ky është smartphone më i mirë me të cilin jemi takuar ndonjëherë.

Ai kombinon cdo gjë që unë pëlqej rreth Galaxy S9, si ekranin marramendës, kameran, dhe dizanjin duke e përmisuar atë më një ekran akoma më të madh dhe S Pen që është me të vërtetë shumë funsional.

Sic edhe e dini Galaxy Note 9 është smartphone i dytë më i përhapur 1000$ pas iPhoneX. Edhe pse cmimi nuk mund të jetë për të gjithë Galaxy Note 9 ka synim vetëm një bashkësi përdoruesish të caktuar: Super Përdoruesit.

Versioni i software ishte M1AJQ.N960U1UEU1ARG6.

Samsung Galaxy Note 9 – Hardware dhe specifikimet

Thellë thellë, Galaxy Note 9 është një Galaxy S9+. Në termat e specifikimeve bazike, vecorive, aftësive, butonave dhe portave telefonët janë të padallueshëm nga njëri tjetri. Note 9 ka të njëjtin processor fantastik Snapdragon 845 me 6/8 GB Ram dhe suporton valët LTE, Wi-fi dhe Bluetooth. Ka po të njëjtët porta vend për kufje, altoparlant dhe sensor gishtash. Kamerat janë ekzaktësisht të njëjta në termat e hardware-t. Gjithashtu është rezistent ndaj ujit dhe pluhurit më certifikimin IP68.

Note 9 Tiranaa

Megjithatë kjo nuk është aspak e bezdisshme. Galaxy S9+ është një telefon i mrekullueshëm me të gjitha vecoritë dhe fuqinë që ju duhet – kështu që të ndërtosh Note9 nga themele aq të fuqishme është një gjë speciale. Po ai në të vërtetë nuk mund te jetë identik apo jo ? Saktë, ka disa përmirsime – dhe disa fusha që do të ekzaltojnë fansat e serisë Note.

Sic dihet ekranët e prodhuar nga Samsung janë fantastik dhe Galaxy Note9 ka panelin më të mirë që ekziston

Ndërsa dizanji mund të jetë subjektiv kualiteti i panelit të Note 9 është një nga më të mirët – me pak fjalë BOSI. Është i ndritshëm, i mprehtë, me ngjyra të pasura dhe të zezë të thellë. Kjo është pak a shumë tipike për linjën e Samsung Galaxy.

Edhe pse e dua ekranin e madh të Galaxy Note 9, kjo nuk e bën atë një telefon të lehtë për t’u mbajtur me një dorë ( ndoshta ngaqë kam dorë të vogël). Por ky është një kompromis që unë jam i gatshëm ta bëj për kënaqësitë që të ofron një ekran kaq i madh. Jo vetëm që aplikacionet dhe videot duken të shkëlqyera në një ekran të madh, por është gjithashtu mjaftueshëm i madh saqë ndihesha rehat me ndarjen e ekranit me dy aplikacione për multitasking. Unë mund ta ndaja me lehtësi ekranin e Galaxy Note 9 me aplikacionin e zyrës së Slack dhe aplikacionin Gmail. Dhe kur nuk jam duke punuar, ndarja e ekranit midis aplikacionit YouTube dhe Chrome gjatë udhëtimit tim ka qenë e paçmueshme për të kaluar kohën.

Samsung Galaxy Note 9 Software dhe S Pen

Historia është e njëjtë në frontin e performancës. Është paksa e çuditshme për të lavdëruar një telefon qe kushton $ 1000 për performancë të qëndrueshme, kur kjo është 100% e pritshme nga ky nivel pajisjeje, por ja ku jemi. Note 9 është jashtëzakonisht i shpejtë për të bërë gjithçka që unë kërkoj prej tij, ashtu si Galaxy S9 + ka vazhduar për më shumë se gjashtë muaj përdorimi. Unë nuk mund të gjeja ndonjë gjë për të bërë Note 9 të ngecë, dhe çdo gjë ishte pikërisht aq e shpejtë sa unë do të shpresoja të shihja nga një telefon në fund të fundit.

Note 9 SPen

Një S Pen i përmirësuar

Lapsi S Pen është veçoria dalluese e serisë Note – është ajo që ka lënë shenjë tek përdoruesit dhe ajo me të cilën Samsung ka zgjeruar nocionin e asaj se çfarë një smartphone mund të bëjë. Ajo që filloi si një mjet për të shkruar dhe vizatuar tani po ju jep më shumë fuqi dhe kontroll përdoruesve.

Ky është S Pen me afësi të shtuara që linja Note meriton, duke ofruar më shumë sesa shkrim dhe vizatim.

S Pen është e njëjta madhësi dhe formë si tek  Note 8. Por tani ka një superkapacitor të vogël (në mënyrë efektive një bateri me kapacitet të lartë, dhe tension të ulët) për të siguruar energji për një periudhë të shkurtër, kështu që mund të lidhet me telefonin përmes Bluetooth. Ai siguron 30 minuta bateri dhe deri në 250 klikime para se bateria te mbaroje. Por kjo nuk është asgjë për t’u shqetësuar, pasi shkon nga 0 në 100% në vetëm 40 sekonda, ndërsa bateria e telefonit 100%. Edhe nëse bateria e S Pen-it vdes, ajo ende punon si një pajisje per shkrim në ekran ashtu siç ndodh në smartphone-t e mëparshëm – me ndjeshmërinë fantastike të presionit.

Thellësia e ndërveprimit është që ju mund të përdorni butonin S Pen për të kryer veprime të veçanta në telefon. Një shtypje e gjatë në buton mund të hapë çdo aplikacion, dhe pastaj në varësi të aplikacionit, mund të kryeni veprime shtesë duke përdorur vetëm dhe dy klikime të butonit. Samsung ka konfiguruar disa nga aplikacionet e saj të integruara për të punuar me S Pen – duke përfshirë PowerPoint, Galerinë, Kamera, Regjistruesin e Zërit, luajtjen e videove dhe më shumë – dhe secili ofron konfigurabilitetin e 1-4 veprimeve të ndryshme. Për shembull, në kamera, në mënyrë të paracaktuar, një klikim i vetëm shkrep një foto, ndërsa një klikim i dyfishtë bën ndërrimin kamerave të përparme dhe të pasme – por ti mund të zgjedhësh në vend që të kesh një klik të vetëm për të kapur një foto dhe një klik të dyfishtë për të filluar një video.

E KAM PËRDORUR S PEN E NOTE 9 ME SHUME SE S PEN E ÇDO SMARTPHONE NOTE

Me këtë lidhje të re me Wifi, e kam përdorur S Pen më shumë në Note 9 sesa e kisha përdorur në ndonjë Note të mëparshëm vetëm për shkak se kisha më shumë çfarë mund të bëja, sesa thjesht të shkruaja ose të vizatoja. Kjo është e madhështore për aftësinë e linjës Note për t’u përhapur në një audiencë më të gjerë – por kjo mbetet diçka që ju ose tërhiqeni menjëherë se blini Note 9 ose nuk do ta merrni asnjëherë parasysh që ai ekziston.

Të njëjtat kamera (spektakolare)

Note 9 Camera

Samsung po flet shumë në lidhje me kamerat e Note 9, por le ta ndërpresim pak marketingun që në fillim: ato janë identike me Galaxy S9 +. Sensorët, lentet dhe hardware janë të gjitha njësoj. Ashtu si diskutimi i specifikimeve më lart, kjo nuk është një gjë e keqe, por vlen të përmendet se Samsung nuk ka bërë ndonjë përmirësim të harduerit. E vetmja gjë që është ndryshuar është softueri: ka vetëm dy karakteristika të reja të “AI” të quajtur “optimizer për skenë” dhe “zbulim i të metave metë” ( “scene optimizer” dhe “flaw detection” ).

Le ta ndërpresim pak marketingun: kamerat jane identike me Galaxy S9+.

Optimizuesi i skenës: Kamera e Galaxy Note9 është kamera më e zgjuar e Samsung deri tani. Ai përdor inteligjencën artificiale për të identifikuar elementët e një fotoje, si skenën dhe subjektin, për ta klasifikuar automatikisht në një nga 20 kategoritë dhe menjëherë ta optimizojë atë në bazë të kësaj të fundit.

Ajo mund të zbulojë gjithsej 20 skena, duke përfshirë të gjithë të elementet e zakonshëm si bora, skena rruge, koha e natës, kafshët, brenda, plazh, tekst, peizazh, njerëz, ndriçim të përzier, ushqim, bimë, lule dhe kafshë.  Optimizuesi i skenës është aktivizuar në mënyrë të paracaktuar dhe funksionon në modalitetin automatik të kamerës, dhe treguesi i vetëm që po funksionon është një ikonë e vogël në ndërfaqen që tregon kur njeh diçka. Nje foto e tille Auto gjendet ne Galerine me poshte ku kemi fotografuar nje Peme.

Është e vështirë të dallosh dallimet midis një fotoje të shkrepur me ose pa optimizues të skenës.

 Është e vështirë të dallosh dallimet midis një fotoje të shkrepur me ose pa optimizues të skenës, pasi modaliteti Auto i Samsung tashmë është fantastik në zbulimin e skenave dhe zgjedhjen e cilësimeve të duhura për të shkrepur foton më të mirë të mundshme. Kjo veçori synon të shkojë edhe më tej në atë përshtatje bazuar në elementët aktualë të skenës. Për të qenë i sinqertë unë personalisht nuk mund të tregoj dallimin midis fotografive të shprepura me dhe pa atë – as nuk pashë ndonjë ndryshim në cilësinë midis Galaxy S9 + dhe Note9 në këtë rast. Ky është lloji i teknologjisë “inteligjente” që ne shohim në çdo smartphone në fund të fundit, dhe shpesh ndodh prapa skenave – dhe duke përmendur këtu këtu edhe LG G7 dhe Huawei P20 Pro.

Zbulimi i të metave: Shkrepja e parë nuk është gjithmonë e duhura, por Galaxy Note9 lejon përdoruesit të dinë nëse ka diçka të gabuar, kështu që ata mund të shkrepin një foto tjetër pa humbur momentin.

Zbulimi i mangësive është i dobishëm.

Softueri i kamerës është trajnuar për të zbuluar kur mendon se ka difekte të mëdha në një foto që sapo keni shkrepur, duke përfshirë një shkrepje të paqartë, një njollë në lentë ose një ndriçim të dobët. Menjëherë pas shprepjes së fotografisë, do të merrni një përmbledhje të dhënash që ju tregon se fotografia me të vërtetë ka të meta dhe duhet ta rregulloni problemin dhe të bëni sërish. Kjo është e dobishme për ato shkrepje të shpejta, ku gjërat nuk mendohet me perfeksion… dhe mund t’ju shpëtojnë nga zhgënjimi më vonë kur të shkoni për të shqyrtuar foton e çrregullt.

Galaxy Note 9 e bën të lehtë për ju të shkyçni telefonin.

Note 9 Zhblloko

Duke marrë parasysh se sa shpesh përdoruesit e smartphone-t zhbllokojnë telefonat e tyre në një ditë të vetme, ky është një aspekt shumë i rëndësishëm në një smartphone. Mund të duket e parëndësishme, por jo të gjithë telefonat kanë lexues të mirë të gjurmëve të gishtërinjve ose zbulim fytyre.

Ju mund ta konfiguroni Galaxy Note 9 për të përdorur tre sensorë të ndryshëm për të zhbllokuar telefonin, duke përfshirë një skaner të irisit, zbulimin e fytyrës dhe një sensor të gjurmëve të gishtit në anën e pasme. Me të gjitha opsionet e aktivizuara, Galaxy Note 9 hap telefonin duke përdorur cilindo pjesë të trupit tuaj që e sheh të parën, dhe kjo bën për një eksperiencë të bukur, të lehtë dhe relativisht të shpejtë.

Bateria gjigante!

Njerëzit mbështeten në smartfonët e tyre për pothuajse çdo gjë që bëjnë – gjatë gjithë ditës, dhe përditë.  Ata kanë nevojë për një telefon që nuk do t’i lerë në baltë dhe Galaxy Note9 nuk zhgënjen

Samsung më në fund i ka dhënë Note 9 një zmadhim shumë të nevojshëm të baterisë – deri në 4000mAh, 14% më e madhe se Galaxy S9 + dhe 21% më e madhe se Galaxy Note 8. Gjithnjë ka patur vërejtje për bateritë relativisht të vogla të serisë Note, dhe këtë herë Samsung ka adresuar këtë problem.

Bateria e madhe 4,000 mAh e Galaxy Note 9 realisht nuk më dha ndonjë jetëgjatësi të baterisë të jashtëzakonshme duke e krahasuar me telefonat që kanë bateri në rangun prej 3.000 mAh. Kjo ka shumë mundësi për shkak të ekranit të madh të Galaxy Note 9.

Si me shumicën e telefonave Android këto ditë, një ngarkues i shpejtë përfshihet me Galaxy Note 9. Por unë duhet të them, karikimi është në të vërtetë shumë i ngadalshëm në Galaxy Note 9 krahasuar me Galaxy S9. Kjo ndoshta ka të bëjë me madhësinë e baterisë së Galaxy Note 9.

Note 9 Bateri

Ekziston gjithashtu edhe një “ngarkim i shpejtë” me Wifi, i cili në të vërtetë nuk është i shpejtë në krahasim me alternativat e tij me kabllo dhe ju do ju duhet të blini pajisje të veçanta për këtë.

Kapaciteti shtesë i baterisë është përkthyer drejtpërdrejt në jetën e baterisë që është mbi mesataren dhe mjaftueshëm për një ditë të plotë pa shqetësim përdorimi. Ndryshe nga Note 8, unë kam qenë në gjendje të mbyll një ditë mesatare me Note 9 me rreth 20-25% të mbetur të baterisë.

Gjatë periudhës së testimeve, asnjëherë nuk kam mbaruar baterinë para kohës së gjumit, gjë të cilën sigurisht nuk mund ta them për Note 8 ose Galaxy S9 +. Kjo shtesë prej 15-20% bën mrekulli dhe më ka mundësuar që të përdor Note 9 më gjatë në skenarë më të rëndomtë të përdorimit pa u shqetësuar për të aktivizuar modalitetin e kursimit të energjisë para darke.

Bateria më e madhe e Note 9 karikohet në të njëjtën sasi kohe si Galaxy S9 +.

Rezultati nuk është i madh, por është i dukshëm: Note 9 është i aftë ta karikojë bateri në më të madhe prej 0-100% në afërsisht të njëjtën kohë (1 orë 40 min) si Galaxy S9 +.

Note 9 dhe versioni Android.

Çuditërisht, Galaxy Note 9 ka Android 8.1 Oreo, edhe pse Google lëshoi Android 9 Pie disa ditë përpara njoftimit të Galaxy Note 9. Ju nuk do të vëreni me të vërtetë se është një version më i vjetër i Android. Megjithatë, ekzekutimi në një version më të vjetër të Android shton problemin e fragmentimit të Android-it. Në përgjithësi, do të ishte më mirë për sigurinë nëse telefonat Android merrnin versionin më të fundit të Android, për të mos përmendur përfitimet nga karakteristikat më të fundit të Google për Android, pavarësisht nëse janë apo jo të dukshme.

A duhet ta bleni? – Fjalët e fundit

Nëse po e krahasoni Galaxy Note 9 me $ 1,000 me iPhone X $ 1,000, do të thosha se Galaxy Note 9 është telefoni më superior.

Me iPhone X, ju jeni duke marrë një iPhone të bukur. Me Galaxy Note 9, ndërkohë, ju po merrni pak më shumë se vetëm një telefon. Galaxy Note 9 është një lloj  pajisjeje më e plotë në të gjitha aspektet gjë që e mundëson të bëjë më shumë sesa një telefon normal për shkak të ekranit të tij të madh dhe S Pen.

Note 9 ështË me të vërtetë, i dizejnuar për super përdoruesin dhe çmimi i tij është i tillë. Dhe kjo është e pranueshme.

Galaxy Note 9 është i vetmi smartphone $ 1,000 që unë do ta konsideroja të denjë për çmimin e tij. Të paktën për super përdoruesit të cilët do të përfitonin nga ekrani i madh i Galaxy Note 9 dhe S Pen.

Me shume akoma do te shperdajme ne ditet ne vijim rreth Note 9 ne Youtube dhe rrjetet Sociale. Mos i humbni videot spektaklare me Note 9. 🙂

Po ju cfare mendoni rreth Superfuqisë së re Note? A mendoni se është një smartphone që ja vlen? Ju ftojmë të komentoni më poshtë.

Klevis
Student ne degën inxhinieri Kompjuterike, gjithmonë i fiksuar pas lajmeve te fundit rreth botës së teknologjisë. Dëshira për të informuar shqiptarët rreth këtyre lajmeve më bëri që të jem pjesë e ose.al.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.