galaxy fold foto leaks
Celulare Lajmet e fundit

LAJM ZYRTAR – Samsung Galaxy Fold RIKTHEHET, PERSERI!

Samsung Galaxy Fold ende nuk ka ardhur në dyqane në Evropë. Fillimi i daljes ne treg pritet më 26 prill dhe disponueshmëria për 3 maj – por ka një numër përdoruesish që tashmë e testojnë atë në mbarë botën. Nga ky grup përdoruesesh ka raporte për dështimin e parakohshëm të skedës fleksibile Fold që në orët e fundit ka çuar Samsung të ndërhyjë në këtë çështje.

 Shtëpia koreane thotë për dëmtimin e ekranit kryesor 

 Një numër i kufizuar i njësive të provës iu ofrua mediave për shqyrtim. Ne morëm disa raporte në ekranin kryesor në njësitë testuese të ofruara. Ne do të kontrollojmë personalisht dhe me kujdes këto njësi për të përcaktuar shkakun.

Për më tepër, disa recensues kanë raportuar të heqin shtresën e lartë të ekranit duke shkaktuar dëme në ekran. Ekrani kryesor ka një shtresë të lartë mbrojtëse që është pjesë e strukturës së ekranit dhe është projektuar për të mbrojtur ekranin nga gërvishtjet e rastësishme. Heqja e shtresës mbrojtëse ose shtimi i ngjitësit në ekranin kryesor mund të shkaktojë dëme. Ne do të sigurojmë që ky informacion të jetë raportuar qartë tek klientët tanë.

 

Nga deklarata e Samsung dhe raportet e qarkulluara në rrjet, konstatohet se llojet e dëmeve të raportuara janë dy:

  • Demtimet e ekranit fleksibel, pa ndonjë ndërhyrje të përdoruesit dhe në disa raste edhe pas vetëm një ditë përdorimi. Emblematik është raporti i Steve Kovach i CNBC i cili e shoqëroi raportin me një video elokuente.

 

  • Dëmtimi i ekranit fleksibël të shkaktuar nga heqja e filmit mbrojtës të aplikuar tek Samsung Galaxy Fold. Në disa raste – shih për shembull raportin Marques Brownlee më poshtë – duke hequr filmin mbrojtës, ekrani është dëmtuar. Në kete pikë Samsung eshte shprehur tashmë: filmi nuk duhet të hiqet fare – në Shtetet e Bashkuara Samsung tashmë po jep indikacione të qarta për këtë qëllim. Imazhi i paraqitur më poshtë merret nga një njësi e shpërndarë nga T-Mobile. samsung galaxy fold ekrani fleksibel

Rezultatet e testeve të kryera nga Samsung pritet të përcaktojnë shkaqet e mosfunksionimeve që i atribuohen ketyre problemeve.

Kompania ka deklaruar më parë se ekrani i Samsung Galaxy Fold mund të përdorej 200,000 herë pa dëme, por keqfunksionimet e përshkruara më lart u shfaqën shumë përpara këtij kufiri.

Prandaj, do të jetë e rëndësishme të përcaktohet si shkaku dhe shkalla e problemit, tani për tani duhet të konsiderohet i kufizuar në disa njësi të ofruara në media.

 

Albani
I diplomuar në Inxhinieri në Itali, kam si pasion teknologjinë mobile duke u fokusuar më shumë te akserorët nga më të ndryshmit. Më pëlqen të shkruaj mbi informacionet e reja të botës teknologjike dhe prandaj krijova "ose.al - Shtëpia e teknologjisë".
http://www.ose.al