[GUIDA] Si te mbrojme syte nga celulari – 5 keshilla

0
61
views
si te mbrojme syte nga celulari
Sa herë kemi degjuar fjalinë “Përdorimi për një kohë të gjatë i celularit vë shikimin në rrezik.” Shumë studime të ndryshme kan konfirmuar ne fakt që përdorimi masiv i “smartphone”-ve për të kontrolluar “e-mail”-n, qëndrimi për kohë të gjatë duke përdorur rrjete sociale, faqe webi, lojra etj dëmton shikimin. Me kete artikull do perpiqemi te ju shpjegojme se si te mbrojme syte nga celulari.

Shpesh ekranet janë të vegjël (edhe pse kohet e fundit shikojme gjithmone celulare mbi 4.9 inch) dhe jo gjithmonë të pastruar. Për këtë arsye “American Academy of Optometry” ka hartuar një lloj udhëzuesi për të shpëtuar sytë e njerëzve nga “stili i konsumit” të celularit dhe gabimet e ndryshme.

1) Gjëja e parë që duhet bërë është mbajtja pastër e ekranit të celularit për të shmangur lodhjen e syve si dhe përpiquni të mos e ekspozoni në dritën e diellit.

2) Mbani ndriçimin e celularit tuaj në varësi të dritës. Shumë celularë, për mos të thënë të gjithë, kanë tani opsionin e ndricimit ne baze te ores. Kjo ndihmon shume ne menyre qe te kemi ndricimin e duhur gjate 24 oreve.

3) Keni ⚠️ KUJDES ⚠️ mbi distancen. Sipas “American Academy of Optometry”, kjo largësi është e barabartë me gjatësinë e krahut tuaj të shtrirë. Si mendoni a eshte e vertete? Ju a e respektoni kete gje?

4) Shkëpusni shikimin herë pas here nga celulari juaj.

5) Vendosini një xham mbrojtës për të parandalur dëmtimin e syve.

9 Rregullat për të mbrojtur sytë nga celulari
Mos harroni të na ndiqni edhe në:
20