bllokim interneti
Guida Tutorial

Bllokim interneti per aplikacione qe nuk i perdor – si te kursejme internet 4G

Ka ardhur koha te marresh kontrollin e situates dhe per te menaxhuar hyrjen ne Internet te secilit prej aplikacioneve te instaluara. Operacioni qe duhet kryer ka te beje me nje bllokim interneti per aplikacione qe nuk i perdor shpesh dhe qe konsumojne internet dhe bateri. Per ta bere kete ju nuk do te keni nevoje te keni akses ne “Root”, por ju duhet te mbeshteteni vetem ne aplikacionin NetGuard, nje app qe do t’ju lejoje te menaxhoni sjelljen e aplikacioneve tuaja duke shmangur nje konsumim te panevojshem te trafikut te te dhenave dhe baterise.

Bateria E Celularit Mbaron Shumë Shpejt? Ja Çfarë Duhet Të Bëni…

Bllokim interneti per aplikacionet qe nuk perdor: Çfare eshte Netguard dhe perse na nevojitet?

NetGuard - no-root firewall
NetGuard - no-root firewall

NetGuard eshte nje aplikacion i krijuar nga Marcel Bokhorst, krijuesi i X Privacy Installer, i cili ju lejon te bllokoni hyrjen ne Internet te aplikacioneve tuaja. Me kete app ju mund te menaxhoni sjelljen e çdo aplikacioni te vetem ne nje menyre te thjeshte dhe falas, pa pasur nevoje te aksesit ne “Root”.

Me NetGuard ju mund te vendosni nese do te bllokoni hyrjen e aplikacioneve tuaja ne rrjet kur perdorni WIFI, trafikun 4G/3G (ose te dyja) si dhe te kontrolloni konsumin e internetit. Per te qene ne gjendje te perdorni NetGuard do t’ju duhet te keni versionin Android 5.0 ose me te larte.

Bllokim interneti te aplikacioneve dhe kontrollim konsumi me NetGuard

Sapo te shkarkohet aplikacioni, duhet te aktivizohet duke levizur kursorin ne majen e majte prane shkrimit NetGuard ne te djathte. Klikoni OK ne dy mesazhet pop-up qe do te materializohen ne ekranin tuaj dhe para jush do te gjeni listat e aplikacioneve te instaluara ne pajisjen tuaj.

Prane secilit prej tyre do te gjeni, ne te djathte, dy ikona: e para tregon lidhjen WIFI, e dyta trafikun 3G/4G (te cilit do t’i bashkangjitet nje R nese keni aktivizuar roaming). Nese ikonat shfaqen ne te gjelber, do te thote se qasja ne  internet eshte aktive dhe, per ta çaktivizuar ate, do te duhet te klikoni mbi te: ikona do te kthehet ne portokalli.

Si zgjedhje default, NetGuard mban te gjitha aplikacionet aktive, duke ju dhene mundesine te ndryshoni manualisht vetem ato qe deshironi te bllokoni. Duke hyre ne menune Settings te shfaqur ne pjesen e siperme te djathte ne seksionin Default Settings, ju mund te vendosni te bllokoni (ose lejoni) lidhjen e internetit duke zgjedhur opsionet e dedikuara:

  • Blloko WIFI
  • Blloko rrjetin 3G/5G
  • Aplikoni rregullat “kur ekrani …”
  • Lejo WIFI ne ekran
  • Lejo rrjetet 3G/4G ne ekran
  • Blloko roaming

Duke u kthyer ne ekranin kryesor, ne te majte te çdo aplikacioni do te gjeni nje shigjete qe tregon poshte, e cila, nese perzgjidhet, do te hape nje menu nga e cila mund te menaxhoni manualisht sjelljen e lidhjes se çdo aplikacioni individual me internetin.

Nen tituj Conditions mund te vendosni nese do te aktivizoni ose çaktivizoni lejo lidhjen WIFI kur ekrani eshte aktivizuar dhe lejo rrjetin 3G/4G kur ekrani eshte aktiv. Raportuar nga shkronjat R gjithashtu do te gjeni mundesine per te bllokuar qasjen ne internet te aplikacionit kur roaming eshte aktiv.

Versioni i fundit i aplikacionit integron nje opsion tjeter qe lejon lidhjen ne internet ne modalitetin e bllokimit te celularit.

Nepermjet cilesimeve te aplikacionit, mund te caktoni nje teme te erret dhe kontrolloni opsionet e rrjetit dhe cilesimet e avancuara te tilla si, per shembull, System Application Manager. Megjithese aplikacioni eshte falas dhe shumica e opsioneve jane te aktivizueshme pa probleme, per te perfituar nga disa veçori shtese shume interesante do t’ju duhej te blinit versionin Prime.

Siç mund ta shihni, NetGuard eshte nje aplikacion i lehte per t’u perdorur, me nje nderfaqe moderne dhe te disponueshme ne disa gjuhe, permes se cilit ju mund te bllokoni hyrjen e aplikacioneve tuaja ne internet, duke kufizuar konsumin e rrjetit 3G/4G/WiFi dhe per rrjedhoje ate te baterive.

Andi
Interesi për teknologjinë futuriste dhe ndikimin real që kjo e fundit mund të ketë mbi jeten e njeriut, më ka shtyrë të bëhem pjese e "ose.al - Shtëpia e Teknologjisë". Objektivi është të ndaj informacionet dhe njohuritë e detajuara mbi botën mobile, tablet, tv, personal pc etj. Teknologjia dhe shkenca janë besimet e mia.