DARPA
Lajmet e fundit

Ju prezantojmë mikrorobotët e destinuar për operacione të veçanta

Robotet qe matin vetem nje pjese te nje inc ne gjatesi mund te perdoren ne operacionet e kerkim-shpetimit pas fatkeqesive kombetare ose per te inspektuar mjedise te rrezikshme. Ky eshte skenari i propozuar nga Agjencia per Mbrojtjen e Avancuar kerkimore (DARPA- Defense Advanced Research Projects Agency), u shprehen perfaqesuesit ne nje deklarate. Grupi po kerkon […]

nasa
Lajmet e fundit

NASA konfirmon riaktivizimin e teleskopit hapsinor i mbijetuar per 9 vite ne hapsire

NASA deklaron se teleskopi vezhgues i planeteve, Kepler eshte “zgjuar“ perseri! Teleskopi hapesinor Kepler i NASA-s eshte riaktivizuar dhe filloi mbledhjen e te dhenave te shkences perseri, u shpreh Agjencia Amerikane e hapesires.  Mbledhja e te dhenave te shkences filloi me 29 gusht per fushaten e saj te vezhgimit te 19-te.  “Pasi u nxorr nga […]