loja më e bukur në botë
App

Loja me e bukur ne bote – Ja klasifikimi i plote

Shpesh herë kemi diskutime me miq dhe dëgjojmë pyetje që kanë të bejnë me betejën për titullin loja me e bukur ne bote. Gjithësecili ka pëlqimet dhe pasionet e tija individuale edhe kur bëhet fjalë për lojra të të gjitha platformave. Në këtë artikull do të pasqyrojmë lojrat 5 lojrat me të luajtura në botë me statistika konkrete dhe shifra zyrtare. Të shohim nëse ndajmë të gjithë të njëjtim mendim.

Loja me e bukur ne bote: FORTNITE 

Kemi të bëjmë me një lojë online e zhvilluar nga Epic Games dhe lëshuar në vitin 2017. Ajo është e disponueshme në tre versione të ndryshme përsa i përket gameplay:

  1. Fortnite: Save the World, një lojë bashkëpunuese për mbijetesë për deri në katër lojtarë që kanë objektiv të luftojnë krijesat të ngjashme me zombie dhe të mbrojtur zona dhe objekte me fortifikime që mund të ndërtojnë me kalimin e kohës.
  2. Fortnite Battle Royale, një lojë e lirë për të gjithë e tipit “luftë kundër të gjithëve” ose “të gjithë kundër njëri tjetrit” ku deri në 100 lojtarë luftojnë për të qënë personi i fundit në këmbë.
  3. Fortnite Creative, ku lojtarët i jepet liri e plotë për të krijuar arena botërore dhe fusha beteje. Dy format e para të lojës dolën në 2017 dhe forma e tretë Creative doli në 6 dhjetor 2018.

Save the World është në dispozicion vetëm për Windows, MacOS, PlayStation 4 dhe Xbox One, ndërsa Battle Royale mund të luhet jo vetëm me këto të fundit por edhe me Nintendo Switch, iOS dhe pajisjet Android.

Statistika
Fortnite luhet nga 120.000.000 persona në ditë

Loja me e bukur ne bote: GTA V

Grand Theft Auto V,e njohur thjesht si GTA V, është një lojë që i përket zhanrit të aventurave dinamike, të zhvilluara nga Rockstar North dhe publikuar nga Rockstar Games në 2013 për PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 4, Xbox One dhe Microsoft Windows.

Ky është kapitulli i shtatë i sagës së lojërave të videove Grand Theft Auto, dymbëdhjetë në total duke përfshirë edhe spin-off-un. Loja u prezantua më 17 shtator 2013 për PlayStation 3 dhe Xbox 360.

Në 10 qershor 2014, gjatë konferencës Sony të E3 në Los Anxhelos u njoftuan versionet për Microsoft Windows, PlayStation 4 dhe Xbox One, të cilat u publikuan në 18 nëntor 2014 (PlayStation 4 dhe Xbox One) dhe 14 prill 2015 (Microsoft Windows). Loja zhvillohet brenda botës imagjinare të San Andreas (e konceptuar në bazë të Kalifornisë) dhe i ofron lojtarit mundësinë për të lëvizur lirshëm në qytetin imagjinar të Los Santos, i konceptuar në bazë të Los Anxhelosit.

Lojtari ndjek historinë e tre protagonistëve të ndryshëm: Franklin Clinton, Michael De Santa dhe Trevor Philips, një risi absolute në sagë, pasi vetëm një karakter mund të kontrollohej në kapitujt e mëparshëm. Përveç kësaj, titulli gjithashtu përmban një modalitet multiplayer të quajtur Grand Theft Auto Online që lejon gjashtëmbëdhjetë lojtarë (tridhjetë në Xbox One, PlayStation 4 dhe Microsoft Windows) për të kryer misionet bashkëpunuese, gara dhe shumë aktivitete të tjera.

Statistika
Grand Theft Auto V luhet nga rreth 109.000.000 persona në ditë në versionin online.

Loja me e bukur ne bote: MINECRAFT

Minecraft është një lojë video sandbox e krijuar fillimisht nga programuesi suedez Markus Persson (Notch) (2009 – 2011) dhe më vonë u zhvillua dhe u botua nga Mojang dhe zhvilluesi kryesor Jens Bergensten. Më 15 shtator 2014, Microsoft njoftoi blerjen e Mojang për 2.5 miliardë dollarë. Versioni alfa u lançua zyrtarisht për PC më 17 maj 2009, ndërsa versioni i plotë u botua më 18 nëntor 2011. Me kalimin e kohës Minecraft u botua në pajisje të ndryshme; versionet konsol janë zhvilluar nga Mojang në bashkëpunim me 4J Studios. Në përgjithësi, numri i shitjeve të lojërave në të gjitha platformat qëndron në 190 milionë kopje të shitura duke e bërë atë lojën më të shitur të të gjitha kohërave

Statistika
Minecraft luhet online nga rreth 100.000.000 perdorues në ditë.

Loja me e bukur ne bote:  Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege

Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege është një lojë taktike e tipit “first person”, e përqendruar kryesisht në komponentin multiplayer online. Ajo nuk ka një histori tw pwrcaktuar por misione të vogla për të luajtur në singleplayer. Versioni online përfshin dy mënyra të lojës.

  1. Lojë falas
  2. Loje të klasifikuar.

Hartat zgjidhen rastësisht (shpëtim, bombë dhe garnizone). Zhvilluar nga Ubisoft Montreal dhe botuar nga Ubisoft, kjo lojw u publikua më 9 qershor 2014 në E3. Loja përdor Engine Anvil. Ajo konsiderohet si pasues i Tom Clancy’s Rainbow 6: Patriots, e cila duhet të ishte një kapitull më klasik i tw njwjtws tipologji loje.

Statistika
Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege luhet online nga rreth 90.000.000 persona në ditë

 

Loja me e bukur ne bote: OVERWATCH

Overwatch është një lojë e bazuar ne skuadra, e tipit “first person” dhe multiplayer, e zhvilluar nga Blizzard Entertainment dhe e publikuar më 24 maj 2016 për PlayStation 4, Xbox One dhe Windoës. E përshkruar si një lojë revolucionare, Overwatch cakton lojtarët në dy ekipe prej gjashtë personash, me secilin lojtar që përzgjidhet nga një listë me 30 shkronja, të njohura si “heronj”, secili me një stil unik të lojës, rolet e të cilit ndahen në tre kategori të përgjithshme që përshtaten me rolin e tyre.

Lojtaret në një ekip punojnë së bashku për të siguruar dhe mbrojtur pikat e kontrollit në një hartë ose përcjellin një ngarkesë në të gjithë hartën në një sasi të kufizuar kohore.

Lojtaret fitojnë shpërblime dhe çmime të ndryshme që nuk ndikojnë në gameplay. Loja nisi fillimisht me luajtje të rastësishme, me një regjim të renditur konkurues, mënyra të ndryshme të lojës ‘arcade’ dhe një server të përshtatshëm. Më pas inovacioni i konceptit të Overwatch çoi në globalizimin e lojës. Përveç kësaj, shtëpia prodhuese ka shtuar karaktere të reja, harta dhe mënyra të lojërave nga më të ndryshmet, të gjitha pa pagesë, me koston e vetme shtesë për lojtarët që kërkojnë funksione opsionale dhe të blejnë artikuj të ndryshëm që ndihmojnë në zhvillimin e lojës.

Statistika
Overwatch luhet on line nga rreth 87.000.000. persona në ditë dhe është në rritje të pandalshme.

Loja me e bukur ne bote: League of Legends

League of Legents (shkurtuar si LoL) është një lojë online e zhanrit MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) e zhvilluar dhe botuar nga Riot Games për Microsoft Windoës dhe MacOS. Në nëntor të vitit 2011 kishte më shumë se 70 milionë regjistrime dhe 12 milionë lojtarë në ditë. Në janar të vitit 2014 luajtën më shumë se 67 milionë lojtarë çdo muaj, 27 milionë njerëz luajnë çdo ditë dhe mbi 7.5 milionë në momentet e pikut.

Është në dispozicion në gjuhë të ndryshme, si anglishtja (gjuha kryesore), gjermanishtja, rusja edhe italishtja.

Loja u prezantua fillimisht më 27 tetor 2008 dhe më pas u lançua më 27 tetor 2009. Loja mbeti në versione beta të mbyllura nga 10 prill 2009 deri më 12 tetor 2009. Më vonë u vendos në beta të hapur, deri në lançimin zyrtar të saj. Steve “Guins00” Freak, ish-dizajner i hartës popullore të Warcraft III: The Frozen Throne, Dota Allstars, së bashku me Steve “Pendragon” Mescon, administratori i ish-hartës zyrtare të Dota Allstars u përfshi në zhvillimin e League of Legends.

Duke përdorur DotA origjinale të krijuar nga Eul (baza origjinale e Mbrojtjes së Hartave të Para për Warcraft III: Reign of Kaos), Guins00 krijoi DotA Allstars duke inkorporuar përzierjen e vet të përmbajtjes, duke zgjeruar gjerësisht numrin e mostrave, duke shtuar receta, objekte të shumta të përdorshme dhe ndryshime të ndryshme të gameplay. Guins00 pastaj ja kaloi versionin 6S të hartës zhvilluesit të saj aktual, Icefrog. Pendragon, drejtori i marrëdhënieve të komunitetit për Riot Games, ndihmoi në krijimin e faqes së mëparshme të DotA Allstars së bashku me forumin e tij.

Statistika
League of Legends luhet on line nga rreth 250.000.000 persona në ditë mesatarisht.

 

©ose.al – Shtepia e Teknologjise

Andi
Interesi për teknologjinë futuriste dhe ndikimin real që kjo e fundit mund të ketë mbi jeten e njeriut, më ka shtyrë të bëhem pjese e "ose.al - Shtëpia e Teknologjisë". Objektivi është të ndaj informacionet dhe njohuritë e detajuara mbi botën mobile, tablet, tv, personal pc etj. Teknologjia dhe shkenca janë besimet e mia.