Accelerometer

Behet fjale per nje sensor levizjeje. Ky sensor mundeson kontrollin e asaj qe perdoruesi shikon ne ekranin e celularit thjeshte nepermjet levizjes fizike te tij, pra pa perdorur tastet ose klikimin. Shembulli kryesor eshte ndryshimi i pamjes se ekranit nga horizontalisht ne vertikalisht, ose lojrat qe komandohen me levizjen e celularit pa prekur ekranin.

Andi
Interesi për teknologjinë futuriste dhe ndikimin real që kjo e fundit mund të ketë mbi jeten e njeriut, më ka shtyrë të bëhem pjese e "ose.al - Shtëpia e Teknologjisë". Objektivi është të ndaj informacionet dhe njohuritë e detajuara mbi botën mobile, tablet, tv, personal pc etj. Teknologjia dhe shkenca janë besimet e mia.